image

Fiets- en wandelroutes in de buurt van Lindesteyn

Zin om mee te gaan?

Foto
Foto

Overweeg je Lindesteyn in de aangename wijk Nederhoven als nieuwe woonomgeving? Dan nemen we je graag mee door de omgeving. Zo kun je de sfeer van de omgeving alvast proeven. We springen eerst op de fiets.

Bourgondisch genieten

De Lindtsedijk om de hoek van Lindesteyn is een fantastische plek om je fietstocht te beginnen. Hiervandaan fiets je langs de Oude Maas naar recreatiegebied Zuidpolder en via de Carnisse Grienden naar de Rhoonse Grienden. Een prachtige route van 16,5 km die niet alleen mooie natuur laat zien, maar je ook voert langs leuke horeca. Lunch bij Pannenkoekenhuis Oude Maas of stop voor wat lekkers bij Polderzicht | Tea & More. Aan het eind van de rit een drankje bij Tasman of Abel. Grand Café en dan weer naar huis. Alsof het vakantie is, maar dan in je eigen omgeving.

Foto

Fietsen en varen
combineren

Je kunt ook de andere kant op koersen en de brug over de Oude Maas oversteken om vervolgens via de Dordtse Biesbosch daar het natuurgebied te verkennen. Bij Kop van ‘t Land steek je het water over om het hart van Nationaal Park De Biesbosch te bereiken. In het Oogstpark drink je koffie met wat lekkers en in de tuin van huiskamercafé Fluitekruid naast Herberg De Kop van ’t Land geniet je van vegetarisch eten. Tip! Zet de fietsen op slot en stap in een fluisterboot om de Biesbosch onder begeleiding van een natuurgids te ontdekken.

Op avontuur heel
dicht bij huis

En heb je al gezien dat je van Lindesteyn met de fiets in 18 minuten bij Natuureiland Sophiapolder bent? Een eiland van 77 hectare midden in getijdenrivier de Noord bij Hendrik-Ido-Ambacht. Met een bootje vaar je over en niet veel later bevind je je op een historisch eiland dat in 1856 vooral werd gebruikt voor landbouw. Nu voert Zuid-Hollands Landschap de scepter en is het gebied een walhalla voor allerlei vogelsoorten. Na afloop vaar je terug en geniet je langs de Ringdijk volop van horeca, zoals Zomerlust, Florizz Ridderlijk Eetcafé en ZOHEJ!

Verken
Zwijndrecht te voet

Nu we je de omgeving een beetje hebben laten zien, nemen we je nog even mee Zwijndrecht in. Want ook hier is van alles te doen. Je wandelt zo naar het Develpark en Park Molenvliet met aangrenzend het Develbos en De Munnikedevel met het Munnikepark. Het leuke is dat je een supermooi rondje kunt maken van zo’n anderhalf uur. Uit en thuis. In het Develpark zit het Develpaviljoen met een heerlijk terras aan het water. Je kunt ook om de hoek van Lindesteyn gaan eten bij Restaurant & Wijnbar Wiqui. Na een heerlijke wandeling en goed diner ben je met 10 minuten wandelen thuis.

Enthousiast geworden? Trek wandelschoenen aan of spring op de fiets en trek je eigen plan of ga naar de site van de VVV Dordrecht voor leuke fiets- en wandelroutes langs water, door polders en steden en over verrassende wegen. Er is nog zoveel te ontdekken.

Ontdek meer!

VERKOOP GESTART
Nog enkele appartementen beschikbaar

Schrijf je snel in!
Webinar gemist? Bekijk deze hier!

Inschrijven