image

Oude Maas en scheepvaart

6 Tips om te genieten van de Maas

Foto
Foto

Als je straks tussen de bomen woont, midden in de wijk Nederhoven, is bijna niet voor te stellen dat de Maas zo dichtbij is. Toch is het zo en daar vertellen we je graag meer over, want langs de Maas is van alles te doen. In dit artikel geven we je 6 tips om volop van de rivier te genieten.

Je fietst in 2 minuten naar de Lindtsedijk waarlangs een fietspad loopt dat langs de Maas voert. Als je de Lindtsedijk volgt richting het noorden kom je vanzelf langs de leukste restaurants en fijne plekken die zicht bieden op de indrukwekkende scheepvaartuigen. De schepen zijn op weg naar een van de vele havens in Zwijndrecht om goederen af te leveren of op te halen.

Foto

Tip 1

Fiets naar de Maasboulevard en ga daar lekker zitten op een van de bankjes en kijk onder het genot van zelf meegenomen broodjes en wat te drinken naar wat er allemaal op het water gebeurt. De brug die je hiervandaan ziet, kun je over fietsen om in Dordrecht te komen.

Tip 2

Je kunt ook doorfietsen naar het Maasplein waar je de Maas met een waterbus oversteekt om in Dordrecht te komen. Door dit soort verbindingen is het gemakkelijk om het gezellige Dordrecht bij jouw leefomgeving te betrekken.

Tip 3

Aan het Veerplein zijn diverse restaurants te vinden én kun je een koffie en ijs halen bij Gelateria Lorenzo. Bij Zomerlust zit je fantastisch met vrij zicht op de rivier. Je vindt het restaurant net voorbij het Veerplein.

Tip 4

Ben je liever óp het water? Sluit je aan bij Watersportvereniging Zwijndrecht. Je vindt de vereniging aan het einde van de Strooppot op een kwartier fietsafstand van Lindesteyn. Er zijn 55 ligplaatsen aan drijvende stijgers. Leuk om te weten: er wordt altijd een openings- en sluitingstocht georganiseerd.

Tip 5

Volg de beeldenroute langs de Oude Maas van Beeldenpark Drechtoevers. Je vindt meer dan 50 beelden langs het Maaspad en in het Noordpark.

Tip 6

Het Noordpark aan de Maas wordt één keer per jaar omgetoverd tot bruisend festivalterrein. Geniet van de muziek op de poppodia, wandel over de cultuurmarkt en haal wat lekkers te eten of te drinken bij een van de foodtrucks. Het volgende Noordparkfestival staat gepland voor zaterdag 24 juni 2023!

Enthousiast geworden? Trek wandelschoenen aan of spring op de fiets en trek je eigen plan of ga naar de site van de VVV Dordrecht voor leuke fiets- en wandelroutes langs water, door polders en steden en over verrassende wegen. Er is nog zoveel te ontdekken.

Ontdek meer!

VERKOOP GESTART
Nog enkele appartementen beschikbaar

Schrijf je snel in!
Webinar gemist? Bekijk deze hier!

Inschrijven