image

FAQ

Algemeen

Lindesteyn wordt ontwikkeld en gebouwd door Van Wijnen, bestaande uit 25 vestigingen in heel Nederland. Van Wijnen bouwt en ontwikkelt, onderhoudt en beheert en heeft ongeveer 2.000 medewerkers en behoort tot de top 10 van grootste bouwbedrijven van Nederland.

Aanmelden als geïnteresseerde voor Lindesteyn kan digitaal via de website. Let op! Je schrijft je enkel in voor de nieuwsbrief om als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws. Aanmelden voor de nieuwsbrief is nog geen officiële inschrijving voor de start verkoop of één van de bouwnummers. Ook kan je voor informatie en vragen bellen naar Ooms makelaars, via 078-6144333 of stuur een e-mail naar dordrecht@ooms.com.

In de bestemminsplanprocedure is als onderdeel van de zogenaamde Ruimtelijke Onderbouwing een stikstofberekening gemaakt. Uit deze berekening is gebleken dat er zowel in de aanlegfase als in de gebruiksfase géén sprake is van stikstofdepositie boven de 0,00 mol/ha/jaar.

Appartementen

In Lindesteyn worden geen huurappartementen aangeboden.

Ja. De appartementen worden voorzien van een individuele lucht/water warmtepomp waarmee op duurzame wijze warmte voor de appartementen wordt opgewekt. Meer informatie hierover is te vinden in verkoopstukken. Daarbij komen er PV panelen op het dak en zijn de appartementen gasloos.

De appartementen zijn in basis niet ontworpen voor mindervaliden. Wel zijn alle appartementen gelijkvloers en te bereiken met een lift en mindervalidenheffer van de stallingsruimte tot aan de bovenste verdieping.

Alle appartementen zijn voorzien van vloerverwarming en -koeling. Dit betreft zgn. topkoeling van max 2-3 graden.

De voordeur van het appartement is van hout en de buitenkozijnen zijn van kunststof.

Gemeenschappelijk eigendom. De opgewekte stroom is ook voor het collectief en niet voor de individuele appartementen.

De zonnepanelen komen op het gehele dak van het appartementencomplex te liggen.

In de half verdiepte stallingsruimte wordt een privé berging voorzien. In de meeste appartementen is tevens een extra berging voorzien. Raadpleeg hiervoor de separate verkooptekeningen.

De woning is standaard voorzien van sanitair en tegelwerk.  Raadpleeg hiervoor de tegel- en sanitair specificaties. Er is geen keuken in de v.o.n. prijs inbegrepen. Wel wordt de kopers een projectaanbieding gedaan door Bruynzeel. Na de start verkoop is de sanitair- en tegelspecificatie op de website terug te vinden onder de downloads. Ook worden de appartementen allen voorzien van elektrische buitenzonwering (oost-, zuid- en westgevel), met uitzondering van de raampartijen ter plaatse van de balkons en ter plaatse van de pergola’s bij de penthouses.

Meer- en minderwerk

Direct na de start verkoop vind je de woonwensenlijst terug onder de downloads. Dit betreffende meest voorkomende standaard opties. In het gesprek met de wooncoaches kunt u uw wensen bespreekbaar maken. Er is veel mogelijk!

Direct na de start verkoop op 9 mei a.s. is de woonwensenlijst met bijhorende prijzen terug te vinden onder de downloads.

Parkeren | gezamenlijke buitenruimte | Openbare ruimte

Ieder appartement beschikt straks over een fijn terras of balkon, variërend in grootte. De twee penthouses hebben een terras rondom, van maar liefst 152 m2. Ook komt er een gezamenlijke buitenruimte, die alleen toegankelijk is voor de bewoners van Lindesteyn. Deze wordt in een later stadium samen met de kopers ingericht.   

Deze is alleen toegankelijk voor de bewoners van Lindesteyn en wordt afgesloten met een poort.

Rond de oplevering van je woning zul je hiervoor worden benaderd.

Deze is alleen toegankelijk voor de bewoners van Lindesteyn en wordt afgesloten met een poort.

Er is een halfverdiepte stallingsgarage onder het gebouw aanwezig. Er is per appartement 1 parkeerplaats beschikbaar. Ook zijn er buiten (mindervaliden) parkeerplaatsen aanwezig in het openbare gebied.

Buiten de stallingsgarage is het parkeren openbaar. Vooralsnog heb je in dit gebied geen vergunning nodig.

Ieder appartement beschikt straks over één eigen parkeerplaats in de stallingsgarage. Een extra parkeerplaats kopen is helaas niet mogelijk. Buiten op het terrein worden meerdere openbare parkeerplekken gerealiseerd.

Ter plaatse van de parkeerplaatsen aan de voorzijde van Lindesteyn wordt 1 of 2 laadpalen voorzien. Over de mogelijkheden of onmogelijkheden van laadpalen in de halfverdiepte stallingsgarage worden de kopers tzt geïnformeerd.

Loting en inschrijfprocedure

Lindesteyn gaat maandagavond 9 mei online in verkoop.

We kijken of je financiële toets aan de voorwaarden voldoet. Daarna wordt er toebedeeld op basis van je eerste of zo hoog mogelijke voorkeur. Zijn er meer gegadigden voor eenzelfde bouwnummer, dan kijken we naar je (korte) motivatie in de toewijzing. Een uitgebreide uitleg lees je bij de start verkoop in de inschrijfprocedure op de website, bij de downloads.

Nee, het maakt niet uit wannéér we je inschrijving ontvangen. Als we je inschrijving maar vóór 23 mei  12.00 uur ’s middags  binnen hebben.

Lindesteyn heeft veel volgers. Hoeveel mensen zich ook echt inschrijven is niet te voorspellen. Wat we wel zien is dat de vraag naar appartementen in Zwijndrecht en in deze prijsklasse groot is.

Wat je maximaal kunt financieren of aan eigen middelen hebt, berekend c.q. verklaard door een erkend financieel adviseur. Een voorbeeld tref je op de website, bij de downloads.

Uiterlijk 24 mei krijg je bericht. Je wordt gebeld als je bent ingeloot en je krijgt een email als je reserve staat.

Ja, je kunt hier de webinar terug kijken.  

Financieel

2 maanden, conform de ontbindende voorwaarden in het koopcontract.

In de overeenkomst is vastgelegd dat er vanaf 1 september 2022 grondrente berekend zal worden.

De grondprijs wordt bij de notaris verrekend op het moment dat je de grond in eigendom verkrijgt (transportdatum). De betaling van de aanneemsom verloopt volgens het betaalschema in termijnen zoals opgenomen in de aannemingsovereenkomst, vanaf start bouw.

Grondrente wordt in rekening gebracht vanaf 1 september 2022. Rente over de bouwkosten wordt pas in rekening gebracht 14 dagen na factuurdatum van de betreffende termijn.

Dit is de bevestiging van ons dat alle opschortende voorwaarden in vervulling zijn gegaan en dat de grond geleverd kan worden.

Voor het eerste jaar wordt het beheer van de Vereniging van Eigenaars  gefaciliteerd door Van Wijnen en uitbesteed aan J&M VVE Beheer. Er wordt de kopers gevraagd een basisbedrag van €250,- per huishouden in een depot te storten. Van dit bedrag worden de aanloopkosten betaald. Vanaf datum oplevering betaalt u maandelijks de servicekosten (hier vallen o.a. onder de kosten voor het onderhoud van de lift, de schoonmaak van de gezamenlijke ruimtes, glazenwassers en de standaard administratieve). Er is thans een concept begroting voor de Vereniging opgesteld. Deze wordt definitief gemaakt nadat de 1e Algemene Ledenvergadering heeft plaatsgevonden. Deze eerste ALV wordt door de beheerder georganiseerd ongeveer 1 a 2 maanden voor oplevering van het gebouw. Na het eerste jaar is het aan de kopers zelf of zij het beheer bij J&M laten of dat zij zelf het beheer op zich gaan nemen danwel een eigen beheerder aanstellen.

Planning

Zodra de opschortende voorwaarden zijn vervuld en uw hypotheekstukken op orde zijn. We verwachten dat dit moment vlak voor de start bouw is, omstreeks Q3/Q4 2022.

We verwachten met de bouw te starten in het eerste kwartaal van 2023. Dit kan alleen nadat minimaal 70% is verkocht en alle overige opschortende voorwaarden zijn komen te vervallen. De opschortende voorwaarden vindt u in de koopovereenkomst.

De verwachte bouwtijd is circa 1.5 jaar, maar dit is een prognose.

Ja, tijdens de bouw worden er enkele kijkdagen georganiseerd. U wordt daar t.z.t. door de wooncoach nader over geïnformeerd.

VERKOOP GESTART
Nog enkele appartementen beschikbaar

Schrijf je snel in!
Webinar gemist? Bekijk deze hier!

Inschrijven